Nürburgring-topman Carsten Schumacher hoopt de Formule 1 in 2017 weer te mogen verwelkomen. De laatste Formule 1-race op de baan in de Duitse Eifel werd in 2013 gehouden.

De Nürburgring rouleert sinds 2007 met Hockenheim voor het houden van de Grand Prix van Duitsland, maar de Grand Prix ging dit jaar niet door. Het was de Nürburgrings beurt de race te houden, maar vanwege een faillissement en aanhoudende financiële problemen was dat niet mogelijk. De Formule 1 probeerde in reactie daarop nog de wijk naar Hockenheim te nemen, maar dat ging niet door omdat deze beslissing te laat was genomen.

Voor 2016 is Hockenheim echter sowieso aan de beurt en de race staat ook weer op de kalender, voor 31 juli. Voor het jaar daarna is een terugkeer naar de Nürburgring – dat inmiddels een nieuwe eigenaar heeft – echter ook weer een optie, vertelt Carsten Schumacher aan Motorsport-Total. “We hebben er uitgebreid over gesproken. We betreuren het allemaal dat de Grand Prix dit jaar niet doorging en zetten erop in de race in 2017 terug te krijgen.”

“We zijn daar ook met Bernie Ecclestone over in gesprek”, vervolgt de circuitbaas, die wel een belangrijk voorbehoud maakt: “De Formule 1 moet weer net zo aansprekend worden als vroeger, zodat de prijs en terugverdiensten in evenwicht zijn en we de kans hebben alle tribunes te vullen.”