Formule 2-coureur Nyck de Vries heeft de sprintrace gewonnen in Frankrijk. De Nederland schoot bij de start vanaf de vierde plek weg en toonde daarna aan dat inhalen wel degelijk mogelijk is op Paul Ricard.

Na zijn goede start nestelde De Vries zich op de derde plaats. Nicholas Latifi had hij al snel te grazen. De Canadees probeerde nog wel te verdedigen, maar De Vries liet zich niet intimideren en blies er met DRS voorbij op de Mistral. Vervolgens reed hij snel het gat dicht naar raceleider Louis Deletraz. Met een overtuigende inhaalactie buitenom bij het aanremmen en insturen van de chicane veroverde De Vries de koppositie. Die stond hij in het vervolg van de race niet meer af.

De Vries was zaterdag als vijfde geëindigd in de hoofdrace. Een regenbui zorgde daar voor flink wat opschudding. De Vries bleef lang buiten. Die alternatieve strategie kostte hem aanvankelijk wat plaatsen, maar die pakte hij in de slotfase weer terug. En passant noteerde hij ook nog de snelste raceronde. Kampioenschapsleider Lando Norris eindigde in de hoofdrace buiten de punten en bleef in de sprintrace op de vijfde plaats steken, waardoor George Russell iets dichterbij kon komen. De Vries is opgeklommen naar de derde plek in de titelstrijd.

“Eindelijk”, jubelt De Vries na zijn eerste zege van het seizoen. “We zijn het hele seizoen al snel, maar hebben een hoop punten verspeeld. In Monaco dachten we een comeback te gaan maken in het kampioenschap, maar werd het een drama. Maar we zijn kalm gebleven, hebben vertrouwd in wat we hebben en dat heeft zich uitbetaald in een sterk weekend hier.”

“De belangrijkste les die ik dit jaar heb geleerd, is om niets te forceren”, vervolgt De Vries. “Zolang de snelheid in de auto zit, komt het wel onze kant op. Daar is dit weekend een goed voorbeeld van. Op zaterdag was het een kwestie van op de baan blijven en vandaag heb ik gewacht op mijn kansen. Met ook nog twee keer de snelste raceronde was het een zeer productief weekend. Hopelijk kunnen we dit momentum vasthouden.”