Als het over de kartcarrière van Charles Leclerc gaat, worden de gevechten met Max Verstappen het vaakst aangehaald. Maar de battles met generatiegenoten Pierre Gasly en Esteban Ocon waren minstens net zo hard.

Het trio doorloopt grotendeels samen opstapklassen door, samen met de in 2019 overleden Anthoine Hubert. “We kennen elkaar al sinds 2005”, memoreert Gasly in gesprek met FORMULE 1 Magazine. “We zijn samen opgegroeid en onze families gingen zelfs samen op vakantie. Ocon is zelfs nog langer bevriend met Leclerc – en is maar één jaartje ouder dan de Monegask. “Dus telkens als hij in de karts als nieuwkomer in een klasse kwam, zat ik al in mijn tweede jaar. Ik deed dan normaal gesproken mee om de titel, terwijl hij de beste rookie was. Al was Charles getalenteerd genoeg om het in sommige races tegen ons titelkandidaten op te nemen.”

Lees ook: Officieel: Gasly rijdt ook volgend seizoen voor AlphaTauri

Foto: Motorsport Images

De eerste keer dat hun paden in de karts kruisen, loopt het overigens niet goed af. “We vochten voor het Franse kampioenschap. Ik als kampioen van de Noord-Franse klasse, hij als de Zuid-Franse kampioen. Charles lag op kop toen we de laatste bocht in gingen en ik hem probeerde in te halen, maar hij gooide de deur dicht en we crashten.”

“Anthoine, die een paar meter achter ons reed, pakte zo de titel. Ik kon Charles wel vermoorden, maar wat ik me vooral nog kan herinneren, is dat wij en onze ouders allemaal stonden te huilen, terwijl Anthoine op het podium stond!”

Een uitgebreid portret van Charles Leclerc waarin ook Lewis Hamilton, Max Verstappen en Mattia Binotto aan het woord komen, is te lezen in editie 10 van FORMULE 1 Magazine.