*

Ocon hoopt op terugkeer in 2020: ‘Maar garanties heb ik niet’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

22 november 2018 14:41

Ocon hoopt op terugkeer in 2020: ‘Maar garanties heb ik niet’
Racepictures

Esteban Ocon weet inmiddels zeker dat hij in 2019 geen Formule 1 rijdt. Bij Williams zijn beide stoeltjes bezet en bij Force India neemt Lance Stroll zijn auto over. De Fransman moet dus een jaar op de reservebank uitzitten en hoopt in 2020 terug te keren. “Maar garanties heb ik niet.”

Ondanks dat hij geen racezitje heeft, verwacht Ocon volgend jaar niet helemaal van het toneel te verdwijnen. “We zullen zien wat het wordt voor mij”, vertelt hij vandaag in de persconferentie. “Ik zal zeker in de Formule 1-paddock aanwezig zijn. Ik ga proberen volgend jaar zoveel mogelijk kilometers te maken in een Formule 1-auto.”

De Mercedes-junior richt zijn vizier dus op 2020, maar zal moeten plaatsnemen in de wachtkamer. “Ik en Mercedes zien mooie kansen voor mij om terug te keren in 2020. Hopelijk is dat het geval en kom ik nog sterker terug dan ik nu ben. Nee, garanties heb je nooit. Maar zoals ik al zei: we zien geweldige kansen. Hopelijk komen die er.”

Ocon en Verstappen zaten vandaag samen in de persconferentie. © Racepictures.

Over Verstappen
De Force India-coureur blikte desgevraagd ook nog even terug op de Grand Prix van Brazilië, waar hij Max Verstappen van de baan reed. Ocon bood voor de pers zijn excuses aan en ging in op het verleden van de twee coureurs. Verstappen en Ocon kennen elkaar al sinds hun tijd in de karts, streden om de titel in de Formule 3 en delen nu al twee jaar het asfalt in de Formule 1.

“We racen al een heel lange tijd”, vertelt Ocon over Verstappen. “Het is close racen op de baan, soms hadden we eens contact, maar als je vecht om kampioenschappen is dat vaak het geval. Het belangrijkste is dat het goed racen blijft en leuk voor de fans, maar niet over het randje. We kennen elkaar al heel lang en het zat altijd goed, dus ik zie niet in waarom dat zou veranderen.”

Lees meer over

Force India Ocon