*

Ocon wil nu meer dan tiende plaatsen

Daan de Geus

Daan de Geus

26 april 2017 10:10

Ocon wil nu meer dan tiende plaatsen
Racepictures

Met zijn eerste punt was hij maar wat blij, maar na drie keer op de tiende plek te zijn geëindigd, vindt Force India’s Esteban Ocon het tijd voor meer.

“Na drie races in te punten te zijn gefinisht, ben ik blij met mijn seizoensstart, maar tegelijkertijd ben ik ook wat teleurgesteld dat we niet meer hebben bereikt”, zegt Ocon.

“Met wat meer geluk had ik in China en Bahrein nog meer punten kunnen scoren”, denkt de Fransman, die dat ook wil. “Drie tiende plekken op rij is niet genoeg voor me, ik wil meer.”

Voor de aanstaande race, in het Russische Sotsji, is het echter lastig te voorspellen waar Force India zal staan, denkt Ocon. “De Bahrein-test ging goed voor ons, maar het middenveld zit dicht bij elkaar.”

“Het doel voor dit weekend is echter sowieso om meer punten te scoren”, stelt Ocon, terwijl teambaas Vijay Mallya eveneens denkt dat Force India daar gewoon voor moet gaan.

Ocon is namelijk niet de enige die met drie puntenfinishes op rij aan een goede reeks bezig is, zijn teamgenoot Sergio Pérez heeft, 2016 meegerekend, de laatste dertien races op rij gescoord.

“Een geweldige prestatie”, vindt Mallya. “Het laat ook wel zien hoe regelmatig we als team presteren.” Dat laatste stipt ook Pérez aan, waarbij hij de credits ook zeker bij het team legt.

“Het team weet de races echt goed te lezen en maakt de juiste strategische keuzes om vervolgens de kansen te grijpen die zich voordoen. Dat is echt een kracht van dit team”, aldus Pérez.

Lees meer over

Force India Ocon Pérez

Gerelateerd