De Grand Prix van Italië wordt ook de komende jaren ‘gewoon’ verreden op het circuit van Monza. Dat maakte het circuit vandaag via Twitter bekend.

In september werd door de kopstukken van het Autodromo di Monza bekend gemaakt dat er een nieuwe deal op tafel lag waarmee het circuit nog zeker drie jaar op de Formule 1-kalender zou blijven staan.

Een handtekening onder dat akkoord bleef echter uit, maar afgelopen maandag kwamen Bernie Ecclestone en de president van de Automobile club d’Italia Angelo Sticchi Damiani bij elkaar voor de nodige krabbels.

Het circuit van Monza is al sinds de officiële oprichting van het wereldkampioenschap Formule 1 in 1950 een vaste waarde op de kalender, met uitzondering van het jaar 1980. Toen werd de Grand Prix van Italië verreden op Imola.

Eerder dit jaar tekende datzelfde Imola bezwaar aan tegen de aangekondigde nieuwe overeenkomst tussen de F1 en Monza, omdat men het er niet mee eens was dat de Automobile club d’Italia met overheidsgeld enkel de F1-plannen van Monza steunde. Imola trok die bezwaren echter weer in en dus stond niets Bernie Eccestone en Monza in de weg de gesprekken te hervatten.