*

Officieel: Kobayashi racet voor Caterham, Merhi test

Daan de Geus

Daan de Geus

4 september 2014 09:24

Officieel: Kobayashi racet voor Caterham, Merhi test
Racepictures

Caterham heeft op donderdagochtend officieel bevestigd dat Kamui Kobayashi, in ieder geval voor één race, terugkeert bij het team. Roberto Merhi komt in actie tijdens de eerste vrije training.

“Ik werk voor het Caterham F1 Team en respecteer de beslissingen die dit team maakt”, zo laat Kobayashi blijken dat hij geen hard feelings heeft over het feit dat hij voor de vorige race – die in België – nog gepasseerd werd.

“Dit weekend mag ik weer racen en ik heb er zin in!”, vervolgt de Japanner. “Ik reed in Hongarije voor het laatst en we hebben sindsdien hard gewerkt om de auto te verbeteren en updates te brengen, dus ik wil de verbeterde CT05 aan de tand te voelen in Monza”, meldt de coureur die zijn bolide voor de eerste vrije training echter moet afstaan aan Merhi, zijn beoogde opvolger als race-coureur.

Merhi
Caterham had Merhi naar verluidt namelijk het hele weekend willen inzetten, maar hij schijnt zijn superlicentie niet te hebben gekregen en komt daarom alleen in VT1 in actie, wat de normaal in de Formule Renault 3.5 uitkomende Spanjaard al heel wat vindt: “Ik vind het geweldig dat ik voor het eerst aan een officiële sessie mee mag doen en ben Caterham zeer dankbaar voor deze kans”, vertelt hij.

“Ik werk al een paar weken nauw samen met het team en heb het gevoel dat ik klaar ben voor deze stap”, gaat Merhi verder. “Komende vrijdag wordt een hele bijzondere dag voor me in een al heel bijzonder jaar. Afgelopen winter wist ik niet eens of ik door kon gaan met racen, maar nu krijg ik ineens de kans een Formule 1-auto te besturen”, jubelt de coureur die waarschijnlijk zelfs het racezitje van Kobayashi overneemt als hij erin slaagt komende vrijdag de FIA te overtuigen en alsnog zijn superlicentie krijgt.

Ericsson
Aan de andere kant van de Caterham-garage is het ‘gewoon’ vaste waarde Marcus Ericsson die het hele weekend in de andere CT05 aan de slag gaat. Wat zijn weekend voor hem persoonlijk wel speciaal maakt, zijn het circuit en de entourage waar hij als rookie voor het eerst als Formule 1-coureur mee te maken krijgt. “Het wordt ongetwijfeld heel speciaal. Ik kan niet wachten om de baan op te gaan. Monza is een legendarisch circuit, met een fantastisch snelle lay-out waar we hopelijk kunnen voortborduren op ons prima optreden uit België.”

Gerelateerd