Lewis Hamilton heeft in het titelduel met Max Verstappen ‘een gevecht aan zijn broek dat hij nog nooit eerder heeft gehad’, denkt Ziggo Sport Formule 1-commentator Olav Mol.

In de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine, nr. 10, maakt Mol het inmiddels traditionele tussenrapport op. Mol schaart Verstappen en Hamilton daarin bij zijn top 5 van de eerste seizoenshelft. Wat Hamilton betreft, zegt Mol, ‘zie je dat er wat extra’s naar boven komt nu hij niet meer alleen met Valtteri Bottas hoeft af te rekenen, maar met Verstappen moet afrekenen’.

Lees ook: Herbert: ‘Dit WK moet over Hamilton en Verstappen gaan, niet over hun teambazen’

“Hamilton heeft een gevecht aan zijn broek dat hij denk ik nooit eerder heeft gehad”, stelt Mol. “Ook niet met Nico Rosberg”, doelt hij op Hamiltons voormalige Mercedes-teamgenoot en titelrivaal tussen 2013 en 2016. “Met Rosberg waren het meer mind games binnen het team. Dit is ruw vechten met een tegenstander”, typeert Mol Hamiltons strijd met Verstappen.

“Hamilton lijkt daardoor iets meer foutjes te maken”, constateert Ziggo Sports Formule 1-commentator. “Qua wiel-aan-wiel racen was Hamilton daardoor misschien aanvankelijk wat roestig. Al zie ik wel dat hij en Verstappen nog respect voor elkaar hebben.”

In FORMULE 1 nr. 10 lees je het complete tussenrapport van Olav Mol, inclusief zijn top en flop 5. FORMULE 1 nr. 10 ligt nu in de winkel en bij abonnees op de mat. Klik hier om het nieuwe magazine te bestellen! Gebruik code GRATIS voor gratis verzending.