Ziggo Sport wil de F1-kijker bedienen met meer diepgang en dus wordt commentator Olav Mol voortaan tijdens de derde vrije training op zaterdag de pitstraat ingestuurd. Mol moet op zoek naar technische updates terwijl zijn collega Jack Plooij de honneurs waarneemt als commentator.

Afgelopen seizoen werd de derde vrije training nog vanuit Nederland becommentarieert door Rick Winkelman. “We gaan nu ook de derde vrije training op zaterdagmorgen live doen”, meldde Plooij vanochtend in de Veronica Ochtendshow van Giel Beelen. “We gaan de rollen een beetje omdraaien, Olav en ik.”

Lees ook: Robert Doornbos ook komende drie jaar F1-analist bij Ziggo Sport

“Olav wilde heel graag de technische details laten zien. Het werd ons steeds moeilijker gemaakt als we dat zelf wilden filmen. Er werden overal van die schermen voor geduwd, maar die schermen zijn er nooit tijdens een vrije training”. aldus Plooij.

“Dus Olav gaat met de cameraman in de pitsstraat alle technische details laten zien en alle vernieuwingen. Ondertussen doet hij ook een interview als hij iemand tegenkomt. Ik ga boven in de commentaarpositie met Olav schakelen en zelf vertellen wat er op de baan gebeurt. Dat is wel even wennen.”