Het heeft er alle schijn van dat de 23-jarige Braziliaan Luiz Razia komend seizoen voor Marussia gaat rijden, ook al wil zijn management dit vooralsnog niet bevestigen.

Het Braziliaanse Globo Esporte – dat doorgaans goed geïnformeerd is wat betreft de handel en wandel van coureurs uit haar thuisland – bericht namelijk dat de zaak beklonken is en citeert daarbij niemand minder dan Razia zelf, die laat weten dat er voor hem ‘een droom in vervulling gaat’ nu hij een plekje in de Formule 1 gevonden heeft.

Op zijn persoonlijke website linkt Razia, vorig jaar vice-kampioen in de GP2, bovendien door naar het artikel op de site van Globo Esporte, maar zoals gezegd weigert het management van de coureur de deal vooralsnog te bevestigen.

Enkele uren nadat het bericht van Globo Esporte gisteren online ging, zocht Sky Sports F1 namelijk contact met Razia’s manager, die de volgende reactie gaf: “Er zijn nog een aantal plekjes vrij in de Formule 1 en wij zijn daar in onderhandeling voor, maar op het moment zijn er nog geen keuzes gemaakt.”

Onduidelijkheid troef dus, totdat er een officiële aankondiging komt vanuit het team van Marussia. Wanneer een dergelijke communiqué te verwachten valt, is afwachten.

Het kan zijn dat Marussia – zoals verschillende Britse bronnen aangeven – later vandaag of gedurende het weekend iets bekend maakt, maar het team kan natuurlijk ook wachten tot komende dinsdag, wanneer het haar nieuwe auto presenteert.