Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari hoopten op een plekje in de laatste kwalificatie maar strandden tot hun ontevredenheid in de tweede sessie.

Buemi reed in de derde vrije training naar de achtste tijd toe, maar kon dat resultaat later op de zaterdag niet evenaren. De Zwitser werd dertiende maar wil morgen wel voor een plek in de punten strijden.

“Ik ben een beetje teleurgesteld omdat ik na vanochtend hoopte op een plekje in Q1”, vertelde Buemi na afloop. “Je kan niet tevreden zijn als je niet het maximale uit de auto hebt gehaald. Ik had geen last van verkeer maar we anticipeerden niet goed op het temperatuurverschil tussen ochtend en middag. De banden reageerden hierdoor anders dan we dachten.”

“Ik hoop morgen op een plek in de punten. Ik zal daarvoor drie mensen in moeten halen. De race duurt lang dus finishen is het belangrijkste. Om met een positieve noot af te sluiten: met onze snelheid zit het dit weekend wel goed.”

Dat kan van Alguersuari niet gezegd worden: de Spanjaard eindigde als zeventiende. “Ik kan tevreden zijn met het feit dat ik mijn best heb gedaan, maar ik ben niet blij met de hoeveelheid verkeer. Vooral in mijn laatste run: ik moest de laatste twee bochten vol op de rem. Mijn dag eindigde daarom in Q2.”

“Ik kijk uit naar de race. Het wordt een lange rit en ik hoop te finishen omdat ik zo veel ervaring opdoe voor volgend jaar.”