Sauber heeft in een race waarin anderen profiteerden van brokken, geen rol van betekenis kunnen spelen. Ericsson en Nasr werden veertiende en zestiende.

Marcus Ericsson startte de race als laatste en toen de safety car naar buiten kwam, zagen ze bij Sauber kans om de strategie om te gooien. Een goed resultaat bleef uit, maar de Zweed spreekt desondanks van een ‘degelijke’ race.

“Na enkele lange runs te hebben gereden op vrijdag, wisten we dat onze auto wat beter zou gaan met volle tanks en dat bleek inderdaad het geval. Wat dat betreft ben ik tevreden met het optreden van vandaag. Natuurlijk staan we niet waar we willen staan, aangezien we moeite hebben het tempo te volgen. Dat betekent dat we nog meer tijd en energie moeten steken in het verbeteren van de auto.”

Nasr
Felipe Nasr had in de andere Sauber een goede start, maar kampte tijdens de eerste stint met een langzaam leeglopende linkervoorband. In de pits legde zijn crew de zachte banden onder zijn auto, waarop hij vervolgens de race uitreed.

“Die vroeg stop heeft me das om gedaan”, vertelt Nasr na afloop. Dat is jammer, maar ik ga niet helemaal met een rotgevoel weg uit Sotsji. Ik voelde me erg op mijn gemak in de auto dit weekend en dat is positief.”