De organisatie van de Grand Prix van Australië heeft de datum voor de race van 2023 bekendgemaakt. Deze zal van 31 maart tot en met 2 april plaatsvinden en vormt daarmee de derde ronde van het kampioenschap.

De Formule 1-kalender voor volgend seizoen is nog niet officieel bekendgemaakt. Deze zal volgens Formule 1-baas Stefano Domenicali rond begin oktober onthuld worden. Toch weet de organisatie van de Grand Prix van Australië alvast te melden dat zij volgend jaar van 31 maart tot en met 2 april het toneel vormen van een Formule 1-race. Dat doen zij wel door direct te vermelden dat deze datum onder voorbehoud is van de definitieve goedkeuring door de FIA.

Melbourne vormde jarenlang de opening van het nieuwe Formule 1-seizoen, maar zal met deze datum opnieuw niet de eerste race van het seizoen zijn. Die eer zou net als dit seizoen weer kunnen gaan naar Bahrein, waarna het Formule 1-circus naar Saoedi-Arabië afreist.

Volgend jaar kunnen de Australische Formule 1-fans wel rekenen op een volgepakt raceweekend, aangezien de Formule 2 en Formule 3 voor het eerst meereizen naar het circuit in Albert Park. Bovendien zou de in Melbourne geboren Oscar Piastri, mits hij op de grid staat, veel enthousiaste fans naar het circuit kunnen trekken. De regerend Formule 2-kampioen stond op poleposition voor het Alpine-zitje van Fernando Alonso, maar lijkt op weg naar McLaren, waar hij landgenoot Daniel Ricciardo zou vervangen.