De organisatie van de Vietnamese Grand Prix heeft een extra bocht toegevoegd aan het circuit om de veiligheid te verbeteren, waarmee het totaal op 23 komt. Volgens de CEO van de Grand Prix ligt alles op schema voor de eerste Formule 1-race in Vietnam.

Op 5 april 2020 zal voor het eerst de Grand Prix van Vietnam plaatsvinden. Hanoi zal het toneel zijn van deze race, waar de coureurs door de straten van de Vietnamese hoofdstad zullen rijden. In de oorspronkelijke plannen telde het Hanoi Street Circuit 22 bochten, maar daar heeft de organisatie van de Grand Prix een extra bocht aan toegevoegd.

”We hebben wat veranderd in bocht 22 en bocht 23”, zegt Le Ngoc Chi, de CEO van de Vietnamese Grand Prix, tegen Motorsport.com. ”Het is een stratencircuit dus dan moet je je aanpassen aan de geografische omstandigheden van het gebied. We moeten ervoor zorgen dat het voldoet aan alle eisen van de FIA en de Formule 1. We hebben nauw samengewerkt met ze om de perfecte veiligheid voor de coureurs te garanderen, maar ook om ervoor te zorgen dat we nog steeds spannende bochten hebben waar de coureurs hun vaardigheden kunnen tonen”, aldus Chi.

Het circuit zal door de toevoeging van de bocht van 5,565 naar 5,607 kilometer gaan. ”De nieuwe lay-out wordt binnenkort bekendgemaakt en men zal zien dat er weinig verschillen zijn, maar dat er wel een bocht is toegevoegd. Maar het is veilig en dat is waar het om gaat”, aldus Chi. Volgens haar ligt alles op schema voor de Grand Prix van Vietnam. ”We liggen volledig op schema en de vooruitgang die we geboekt hebben is erg mooi. Het circuit zal eind dit jaar klaar zijn.”

De oude lay-out met 22 bochten. Foto: Formula1.com.

Het Hanoi Street Circuit zoals het eruit zou moeten zien met 23 bochten. In plaats van een directe lijn van bocht 21 naar 22 zal er eerst een knikje naar rechts zijn gevolgd door een linkerbocht, wat dan bocht 22 wordt, en dan komt de laatste bocht van het circuit. Foto: F1VietnamGP.com