Woensdag begint de tweede week van de testdagen. De teams mogen op het Circuit de Barcelona-Cataluyna opnieuw zoveel mogelijk meters maken met hun nieuwe bolides. Een overzicht van de line-up (voor zover bekend) voor de 2020-tests.

FORMULE 1 Magazine zal vanaf woensdag via een liveblog ook de laatste ontwikkelingen van de tweede testweek volgen.

Line-up testweek 2

Mercedes

Lewis Hamilton begint de tweede testweek voor Mercedes en Valtteri Bottas neemt de middag voor zijn rekening. Op donderdag begint Bottas. Hij wordt ’s middags afgelost door Hamilton. Vrijdag begint Hamilton weer en Bottas maakt ’s middags de laatste meters van de testdagen.

Ferrari

Sebastian Vettel test op woensdagochtend. Teamgenoot Charles Leclerc neemt het ’s middags van hem over. Vettel stapt donderdag in de SF1ooo en Leclerc is vrijdag weer aan de beurt.

Red Bull

De Red Bull-coureurs zullen elke dag een dagdeel testen. Alexander Albon is woensdagochtend, donderdagmiddag en vrijdagochtend aan de beurt. Max Verstappen stapt woensdagmiddag, donderdagochtend en vrijdagmiddag in de RB16.

McLaren

Carlos Sainz trapt woensdagochtend de tweede testweek af voor McLaren. Lando Norris stapt woensdagmiddag en donderdag in de MCL35. Sainz verschijnt vrijdag weer in de bolide.

Renault

Beide coureurs zullen elke dag een dagdeel in de auto plaatsnemen. Daniel Ricciardo komt woensdagochtend, donderdagmiddag en vrijdagochtend in actie. Teamgenoot Esteban Ocon is woensdagmiddag, donderdagochtend en vrijdagmiddag aan de beurt.

Alpha Tauri

Beide coureurs komen woensdag in actie: Pierre Gasly ’s ochtends en Daniil Kvyat ’s middags. Gasly stapt donderdag in de auto en Kvyat is vrijdag weer aan de beurt.

Racing Point

Lance Stroll begint op woensdag en wordt ’s middags afgelost door Sergio Pérez. Stroll komt donderdag weer in actie en Pérez stapt vrijdag in de RP20.

Alfa Romeo

Reservecoureur Robert Kubica trapt de tweede testweek af voor Alfa Romeo. Kimi Räikkönen neemt het woensdagmiddag van hem over. Antonio Giovinazzi mag donderdag weer meters maken en Räikkönen is vrijdag weer aan de beurt.

Haas

Woensdag rijdt Romain Grosjean en donderdag Kevin Magnussen. Beide coureurs stappen vrijdag in de auto: Grosjean ’s ochtends, Magnussen ’s middags.

Williams

Nicholas Latifi opent de tweede testweek voor Williams. Hij wordt ’s middags afgelost door George Russell. De Canadese debutant zit donderdag de hele dag in de auto, zijn Britse teamgenoot neemt de slotdag voor zijn rekening.

© Motorsport Images