Nu de wintertests alweer bijna voor de deur staan, blikt Lewis Hamiltons vader en ex-manager Anthony vooruit op het komende seizoen. Daarin dicht hij zijn zoon goede kansen toe.

“Je weet het natuurlijk nooit, maar als de auto goed is en de snelheid erin zit, kan Lewis weer kampioen worden dit jaar”, zegt Hamilton senior tegen Sky Sports. Hij wijst als ondersteuning voor die bewering op de overmacht die Lewis in de eerste helft van het afgelopen seizoen op sommige momenten tentoon spreidde. “Als hij toen niet met zoveel tegenslag te maken had gekregen, was hij waarschijnlijk halverwege het jaar al kampioen geweest.”

Hamilton gelooft niet dat Lewis’ teamgenoot Nico Rosberg het de Britse coureur op weg naar zijn derde titel makkelijk zal maken. “Ik reken erop dat Nico zich dit jaar voor 150 procent geeft”, aldus de Brit. “Nico is denk ik terug naar de tekentafel gegaan om met een nieuw plan te komen, want niemand is onverslaanbaar – je moet alleen de goede manier vinden. Hij zal dus met een nieuwe mentale instelling en nog meer kennis van Lewis aan de start staan.”

Spanning

Hamilton bezweert daarnaast dat de spanningen die het voorbije jaar zo nu en dan hevig oplaaiden tussen zijn zoon en Rosberg niet van persoonlijke aard waren. “Ze zijn op het hoogtepunt van hun carrière, dus het logisch als er spanningen ontstaan. Maar het was altijd puur zakelijk”, zo zegt Hamilton. “Stel dat je met je beste vriend vecht om een baan, dan ga je nog steeds samen een biertje drinken, maar je hoopt wel dat jij die baan krijgt; zo moet je het een beetje zien.”

“Die jongens hebben enorm veel respect voor elkaar, ze kennen elkaar als sinds hun dertiende”, besluit pa Hamilton. “Dat respect is alleen nog maar gegroeid, dus dit jaar zal hun rivaliteit ook anders zijn. Het wordt een heel interessant seizoen.”