In de rubriek Paddock People stelt Formule 1 je voor aan diverse mensen die werkzaam zijn in de koningsklasse van de autosport, maar doorgaans minder op de voorgrond staan dan de coureurs. In het huidige nummer vertelt Alex Elgh over zijn rol als fysiotherapeut van Sauber-rijder Marcus Ericsson.

Bij Sauber werkt Elgh samen met Jo Leberer, een pionier onder de fysiotherapeuten in de Formule 1. “Het is geweldig om hem erbij te hebben”, zegt Elgh. “Al is het maar vanwege de mooie verhalen uit de goede oude tijd. Maar ik heb zeker ook tips en trucs van hem geleerd. Hij is niet alleen al heel lang actief in de Formule 1, maar ook bij Sauber. Hij heeft me dus wegwijs gemaakt.”

Elgh durft niet te zeggen of hij Leberer ook iets heeft kunnen leren. “Maar soms complimenteert hij me wel met een goed idee. Het is belangrijk om altijd te blijven leren. Sport ontwikkelt zich continu, en dus ook de fysieke en mentale voorbereiding.”

In zijn oefeningen streeft Elgh naar afwisseling en verrassende combinaties. “Omdat je als coureur niet alleen moet sturen, maar ook instellingen op het stuurwiel moet aanpassen en anticiperen op wat de 19 andere coureurs om je heen doen, moet de geest net zo hard werken als het lichaam.”

Lees het volledige interview met Alex Elgh in editie 16 van Formule 1 magazine. Met verder uitgebreide gesprekken met Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo en nog veel meer! Nu in de winkel of bestel hem hier online.