GP2-kampioen Jolyon Palmer richt zijn pijlen nog steeds op een plekje in de Formule 1. Alle racestoeltjes zijn weliswaar al gegeven, maar de Brit zou zich graag aan een team verbinden als testcoureur.

Jolyon Palmer werd in 2014 kampioen in de GP2, een titel die in een grijs verleden goed was voor een overstap naar het hoogste autosportpodium. Anno 2015 liggen de zaken echter net iets anders. Er zijn inmiddels twee Formule 1-teams zo goed als van het toneel verdwenen, terwijl de middenmoot zich genoodzaakt ziet kapitaalkrachtige coureurs in dienst te nemen. Palmer is dan ook nauwelijks in beeld geweest bij de verschillende teams.

Toch wil Palmer van geen wijken weten: “Ik denk dat zich in de toekomst nog wel kansen zullen aandienen, ook al val ik voor 2015 buiten de boot. Alle acttien racestoeltjes zijn immers al vergeven. Daarom zal ik me moeten richten op een samenwerking met een team dat mij meters in een Formule 1-bolide kan garanderen, zodat ik een interessante optie wordt voor 2016”, zo laat hij tijdens de Autosport International Show optekenen.

Palmer geeft toe dat het hem frustreert dat GP2-collega’s Felipe Nasr en Raffaele Marciello wel een plekje in de F1 wisten te bemachtigen, beiden bij Sauber: “Dat is natuurlijk heel zuur. Maar aan de andere kant, als zij het goed doen in de Formule 1, weet ik dat ik ook mee zou kunnen komen. Ik heb ze immers allebei verslagen.”

Foto: Jolyon kwam tijdens de seizoensafsluitende test eenmalig in actie voor Force India. Het leverde hem vooralsnog weinig op.