Jolyon Palmer stoort zich niet aan de geruchten over een mogelijk ontslag. De Renault-coureur maakt zich drukker om het uitblijven van goede resultaten.

Al is het één natuurlijk een gevolg van het ander, zoals Palmer zelf ook inziet. “Wat voor druk zorgt, is het feit dat het resultaat er niet is.” Na zes races in 2017 is hij nog puntloos, terwijl teamgenoot Nico Hülkenberg er na drie toptien-klasseringen veertien heeft en het kwalificatieduel domineert. Palmer: “Ik realiseer me zeker dat mijn seizoensstart niet goed is geweest en werk hard om het tij te keren.”

Dat lijkt hoog nodig, met de oproep van teambaas Cyril Abiteboul dat hij betere prestaties verwacht en voor het raceweekend in Monaco al rondzingende geruchten dat een slecht optreden in het Prinsdom een voortijdige exit had kunnen betekenen. Palmer finishte als elfde, net buiten de punten. “Ik heb daar tenminste de race uitgereden en vrij competitieve tijden geklokt.”

“Als je daar als zestiende begint, zit je in het verkeer en ben je beperkt in wat mogelijk is, maar de pace was in elk geval wat beter, waar ik vertrouwen uit moet putten.” Palmer probeert het als aanknopingspunt te zien. “Het is tijd om te presteren en punten beginnen te pakken”, maakt hij duidelijk dat hij weet dat de tijd begint te dringen.

“Dit soort geruchten zijn verder niets nieuws voor me. Die hoor ik al sinds mijn derde Formule 1-race, begin vorig jaar. De enige manier om de geruchten te doen verstommen, is het gewoon goed doen.”