Renault-coureur Jolyon Palmer is niet bang zijn stoeltje bij het team aan testrijder Esteban Ocon te verliezen. “Ik concentreer me op mezelf.”

Dat maakt Palmer, die na tien races nog geen punten heeft gescoord en in het kwalificatieduel met acht tegen twee achter staat op teamgenoot Kevin Magnussen, duidelijk aan ESPNF1.

“Ik maak me geen zorgen om m’n zitje waar het Esteban betreft. Ik concentreer me gewoon op mezelf en mijn eigen werk”, benadrukt Palmer.

Formula One Testing, Silverstone, Silverstone, England, Wednesday 13 July 2016 - Jolyon Palmer (GBR) Renault Sport F1 Team.

Palmer maakt zich geen zorgen om zijn plekje bij Renault.

Ocon is één van de testrijders van Renault, maar is tevens een protegé van Mercedes. Voor dat team testte Ocon afgelopen dinsdag en woensdag op Silverstone.

Ocon reed daarbij de op één na snelste tijd van de twee testdagen, maar dat doet er volgens Palmer niet toe. “Mercedes bevindt zich als team op een totaal ander niveau en wij hadden ons eigen werk te doen.”

“Het maakt me dus ook niet uit wat hij bij Mercedes heeft laten zien”, zegt Palmer over Ocon, die in de media als kandidaat-coureur voor Renault voor zowel 2017 als de rest van het huidige seizoen is genoemd.

Palmer denkt wat zichzelf betreft echter dat hij meer in zijn mars heeft dan hij heeft laten zien en is vastberaden dat te tonen. “De beste manier om dat te doen is door de auto te verbeteren.”

“Als dat lukt, heb ik meer kans om te laten zien wat ik kan. Zeker als we Q2 kunnen halen of mee kunnen doen om punten, kan ik laten zien dat ik als coureur met mijn rivalen kan strijden en kan scoren.”

Palmers teamgenoot Kevin Magnussen heeft overigens ook pas één keer punten gescoord. Hij finishte als zevende in Rusland. Renault staat negende van de elf teams, met zes punten.