Renault-teambaas Cyril Abiteboul vindt dat Jolyon Palmer hoop moet putten uit de goede pace van teamgenoot Nico Hülkenberg. De Britse coureur kent een lastig begin van het seizoen, maar er is volgens de teamchef geen reden tot paniek.

Bij de Grand Prix van Rusland afgelopen weekend crashte Jolyon Palmer in Q1 en viel hij in de eerste ronde van de race uit na een botsing met Romain Grosjean. De Brit finishte tot nu toe niet hoger dan de dertiende plaats. Ondanks de tegenvallende prestaties staat teambaas Cyril Abiteboul volledig achter de coureur.

“Het feit dat Nico (Hülkenberg, red.) het zo goed doet, moet voor hem (Palmer, red.) reden zijn om het van de positieve kant te bekijken”, zegt hij tegen Motorsport. “Hij moet weten dat hij in een team zit dat het zo goed kan doen. Deze prestatie is niet alleen van Nico, maar van het hele team en Jolyon hoort daar ook bij.”

Kwalificatie
Palmer’s crash in Q1 op zaterdag verpestte volgens Abiteboul het hele weekend voor de coureur. Hij probeerde tijd goed te maken, omdat hij bij de derde vrije training zo weinig gereden had. Dat ging dus ten koste van zijn kwalificatie.

“Hij kon makkelijk in Q2 komen, dat konden we zien aan de sectortijden”, meent de teambaas. “Als hij in Q2 zou zijn gekomen, was hij waarschijnlijk ook niet in de situatie gekomen bij de start in bocht twee (waar hij in botsing kwam met Grosjean en uitviel, red.). Volgens de data kon hij er niets aan doen om dat incident te voorkomen, dus hij was erg gefrustreerd door dat ene foutje.”

Palmer

De gefrustreerde Palmer werd in de kwalificatie al vier keer geklopt door zijn teamgenoot Hülkenberg.