Jolyon Palmer weet nog niet waar hij voor volgend jaar aan toe is met Renault, maar wil graag bij het team blijven en is er dus op gebrand zich te bewijzen.

Gevraagd of hij al een indicatie van Renault heeft gekregen wat betreft de rijderskeuze voor 2017, antwoordt Jolyon Palmer van niet. “Ik denk ook dat het nog te vroeg voor het team is om daar nu al aan te denken.”

Formula One World Championship 2016, Round 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Sunday 24 July 2016 - Jolyon Palmer (GBR), Renault Sport F1 Team

Palmer zit nog niet figuurlijk met zijn handen in het haar: hij maakt zich nog niet druk om zijn toekomst.

“Dat ze geen haast hebben, komt ook omdat ze sowieso veel te regelen hebben met oog op 2017. Ik vind het daarbij niet erg om te wachten.”

Palmer benadrukt daarbij dat hij ‘graag wil blijven’. De Brit, die aan zijn debuutseizoen bezig is, is er daarbij ook op gebrand zich te bewijzen: “Ik wil laten zien wat ik kan en me met elke race blijven verbeteren om dat te doen.”

Wat het perspectief bij Renault betreft, is het volgens Palmer zo dat beide zitjes nog vrij zijn voor 2017. Zijn teamgenoot Kevin Magnussen heeft volgens Palmer dus ook nog geen deal met het team op zak voor volgend jaar.

“Ik weet dat er nog twee zitjes vrij zijn, daar ben ik zeker van. Ik maak me dus niet te druk. Ik voel me goed, rij prima en heb de indruk dat ik inderdaad met elk raceweekend sterker word.”