Vitantonio Liuzzi komt steeds meer in de schaduw van zijn jonge teamgenoot Daniel Ricciardo te staan. Vandaag was het verschil een halve seconde, maar daar had de Italiaan een goed excuus voor.

“Tot de kwalificatie had ik een goed weekend. Na mijn tweede rondje brak er een deel van mijn ophanging af. Hierdoor kampte de auto enorm met onderstuur in bochten naar links”, aldus de HRT-coureur. “Daarna probeerde ik nog een aantal ronden te rijden om erachter te komen wat het probleem precies was.”

“De auto was totaal niet snel en niet in balans. Daarom staan we zover naar achter. Erg jammer: op dit circuit konden we het beste kwalificatieresultaat van het seizoen halen. Als we het repareren kunnen we morgen echter gewoon competitief zijn.”

Bij Ricciardo stond er wel een glimlach op het gezicht. “Ik ben blij met dit resultaat maar voor aanvang was ik onzeker. Ik probeer altijd positief te blijven en denk niet dat ik beter dan dit kon. Toch had ik mijn twijfels over de afstelling. De trainingen verliepen gisteren niet naar wens.”

“We begonnen te rijden en toen ging het eigenlijk heel goed. Mijn eerste sector was echt goed en in de tweede sector verloor ik wat tijd omdat Timo Glock mij voorbij moest laten. Zonder dat had ik misschien wel boven hem kunnen eindigen”, aldus Ricciardo, die Jérôme d’Ambrosio wel aftroefde.