Pedro de la Rosa heeft absoluut geen haast om de Formule 1 te verlaten. De Spanjaard verwacht dan ook dat hij ook volgend jaar weer voor HRT rijdt.

De la Rosa tekende aan het begin van dit jaar een tweejarig contract, waarmee hij normaliter ook volgend jaar weer op de grid zal staan. Als voormalig supertester bij McLaren weet hij als geen ander hoe hij een auto kan ontwikkelen en daarmee heeft de de routinier nog altijd een meerwaarde voor HRT. In de loop van het huidige seizoen bleek zijn Spaanse renstal dan ook steeds vaker in staat de strijd aan te gaan met Marussia.

De la Rosa wil graag deel uit blijven maken van die ontwikkeling. “Ik wil zo lang mogelijk in de Formule 1 blijven”, zegt de routinier in gesprek met Motorsport-Total.com. “Racen in bijvoorbeeld de sportscars kan altijd nog. De tijd in de Formule 1 daarentegen is beperkt. En als ik eenmaal stop, kom ik ook niet meer terug.”

“Volgend jaar rijd ik opnieuw voor HRT. Ik nam begin dit jaar enkel met een tweejarig contract genoegen, omdat ik met dit team naar de toekomst wil kijken. Volgend jaar zullen we sneller zijn en het jaar daarop weer. Ik zou dit team graag zijn eerste punten schenken. Op de dag dat we voor het eerst in de top tien staan, ben ik de gelukkigste man op aarde.”

De la Rosa erkent dat er nog veel moet gebeuren om dat doel te bereiken. “We zijn een team met 75 personeelsleden. Dat moet op zijn minst worden verdubbeld. We hebben mensen nodig en tijd. Geef ons nog een jaar of twee.”

2014 zal binnen dat proces een lastig jaar worden voor HRT, weet ook de Spaanse coureur. “Dan gaan we met nieuwe motoren rijden en de auto moet daar volledig op worden aangepast. Voor een klein team als HRT is dat niet makkelijk, maar we hebben natuurlijk geen keus”, besluit de la Rosa.