*

Pérez blijft tot en met 2022 bij Racing Point

Daan de Geus

Daan de Geus

30 augustus 2019 19:00

Pérez blijft tot en met 2022 bij Racing Point
Motorsport Images

Sergio Pérez rijdt ook volgend jaar voor Racing Point – en hetzelfde geldt voor 2021 en 2022. De Mexicaan heeft een nieuw contract in de wacht gesleept dat hem nog drie jaar bij het team houdt.

Het lijkt er daarmee op dat Pérez en zijn Canadese teamgenoot Lance Stroll een langzittend duo gaan vormen, want Stroll is het zoontje van de baas (modemiljardair Lawrence Stroll leidt het consortium dat eigenaar is van Racing Point) en is zijn toekomst dus ook zo goed als zeker.

“Ik ben verheugd om mijn relatie met het team met drie jaar te verlengen”, vertelt Pérez, die inmiddels 29 is en op 167 Formule 1-starts en 542 punten staat. “Ik werk nu al lang samen met dit team en het is echt een tweede familie voor me geworden”, zegt de coureur die zich in 2014 bij de formatie uit Silverstone aansloot.

“We hebben samen veel succes gekend en delen dezelfde passie voor racen. Ik ben onder de indruk van de weg die het team is ingeslagen”, doelt hij op de wijzigingen onder Stroll en co. sinds de overname van iets meer dan een jaar geleden, “en dat geeft me ook vertrouwen voor de toekomst. Het beste moet nog komen; dat geloof ik echt.”

Namens Racing Point laat teambaas Otmar Szafnauer optekenen er gelukkig mee te zijn Pérez voor langere termijn te hebben vastgelegd. “We hebben hier gezien hoe hij zich de laatste zes jaar tot een zeer complete coureur heeft ontwikkeld, met exceptionele capaciteiten in de races.”

“Nu we verder groeien, is het bovendien belangrijk voor het team een ervaren coureur als Sergio aan boord te hebben, zeker gezien de ingrijpende regelveranderingen die er voor 2021 aankomen. Het hele team is er heel blij mee dat Sergio blijft en ik geloof dat we de komende jaren zeer succesvol kunnen worden.”