Net als vorig jaar is Sergio Pérez tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco in de muur geëindigd. Als gevolg daarvan moet de Sauber-coureur morgen als laatste starten.

“Ik ben erg teleurgesteld, want ik heb het gevoel dat we hier een goede startplaats hadden kunnen behalen”, blikt Pérez, die in tegenstelling tot vorig jaar geen letsel aan zijn kwalificatie-crash heeft overgehouden, terug op zijn zaterdag.

Wat er precies mis ging, kan Pérez op dit moment namelijk nog niet zeggen. “We zijn onze gegevens nog aan het analyseren om te kijken of er iets mis was met de auto”, vertelt hij. “Ik had in de tunnel al veel onderstuur, maar kwam bocht dertien nog prima door. In bocht veertien ging het daarna echter mis. De auto wilde gewoon niet insturen, met als gevolg dat ik rechtdoor schoof.”

Teamgenoot Kamui Kobayashi kwam de training – ondanks een touché met de vangrail – zonder brokken en/of kleerscheuren door, maar met een elfde startplaats kan ook hij niet tevreden zijn. “Ik had op meer gehoopt”, erkent de Japanner. “Hoewel ik me in Q2 wel wist te verbeteren, was het helaas niet genoeg om Q3 te halen.”

“Desondanks voelde de auto goed aan”, houdt Kobayashi vertrouwen voor morgen. “Met een goede strategie en wat geluk met de safety – die hier ongetwijfeld weer naar buiten zal komen tijdens de race – denk ik dus wel dat we het morgen beter kunnen doen dan dit. Ik twijfel er dan ook niet aan dat we morgen punten kunnen pakken.”

Teambaas Peter Sauber is op zijn beurt kort van stof en duidelijk in zijn reactie op de kwalificatie: “Ik ben teleurgesteld en had verwacht dat we hier een veel beter resultaat hadden kunnen behalen.”