Sergio Pérez zou zichzelf een zeven geven voor zijn eerste seizoenshelft, met de Mexicaan die weet dat er nog een zware tweede helft aankomt en hij daarin moet blijven presteren.

Niet dat hij zich al te veel zorgen om zijn toekomst hoeft te maken, overigens, want Pérez heeft al een nieuwe Red Bull-deal op zak voor 2023 en 2024. “Het is goed om al zekerheid te hebben, en een plan voor de toekomst”, erkent hij in een vraaggesprek op Red Bulls eigen website.

Pérez voelt zich dit jaar ook een stuk beter op zijn plek bij Red Bull, nadat hij in 2021 bij het team binnenkwam. De RB18 van dit seizoen ligt hem ook beter dan de RB16B van 2021. “Het is een heel andere auto, maar ik voel me er meer op mijn gemak in en dat zie je ook aan de prestaties en regelmaat dit jaar.”

Lees ook: Horner neemt het op voor Pérez na kritiek van Marko

Het hoogtepunt van zijn 2022 tot op heden, laat zich uiteraard raden: “Monaco! Daar winnen was echt een droom die uitkwam.” Pérez mocht toen even van de titel dromen, maar staat inmiddels op een straatlengte achterstand (85 punten) van teamgenoot Max Verstappen op de derde plek in het WK.

Voor de eerste dertien van in totaal 22 races, geeft Pérez zichzelf desgevraagd ‘een zeven’. Hij wil de zomerpauze nu gebruiken om tot rust te komen, want daarna spant het er nog negen races lang om. “De tweede helft wordt intens. We hebben veel werk te doen en moeten blijven presteren.”

Lees ook: Red Bulls Marko weer niet blij met Pérez: ‘Staat al in de vakantiestand en zit te ver achter Verstappen’