Sergio Pérez denkt dichtbij contractverlenging met zijn huidige werkgever Force India te zijn. Over eventuele vervanging door derde coureur Daniel Juncadella maakt ‘Checo’ zich geen zorgen.

“We zijn nog steeds bezig een deal voor volgend jaar te bespreken. Het einde van de onderhandelingen begint in zicht te komen. Wat betreft Daniel weet ik niet hoe de zaken er voor staan, dat is iets tussen hem en het team”, vertelde Pérez de verzamelde pers in Monza.

Eerder deze week wist de Spaanse krant El Confidencial te melden dat DTM-coureur Juncadella er rekening mee hield dat hij in 2015 zou debuteren voor Force India. Pérez zou dan kind van de rekening zijn. De 23-jarige Juncadella, die gesponsord wordt door het Kazachse Astana, reed in Monza de eerste dertig minuten van de vrije training in de auto van Pérez.

Toch is Pérez niet bang dat hij, net als eind vorig seizoen bij McLaren, al na één jaar door zijn team aan de kant wordt geschoven. “Dit is een andere situatie. Het ligt nu meer in mijn handen, ik ben de zaak uit aan het zoeken met het team en probeer een deal te bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er samen uit gaan komen.”

Force India is vooralsnog het enige team waar Pérez mee in gesprek is, al was het maar omdat de rijdersmarkt redelijk op slot lijkt te zitten. Maar de coureur zou ook graag eens langer dan één jaar bij een team blijven: “Ik ben blij bij het team, we boeken vooruitgang – en ik weet waar we voor volgend jaar mee bezig zijn. Dus idealiter zou ik hier nog een jaar rijden.”

Een tweede jaar bij Force India zou het werk voor Pérez ook wat makkelijker maken. “Als je zo vaak van werkgever verwisselt, dan vind je nooit echt je plekje binnen het team. Dat zou ik wel graag willen en daarom is een tweede jaar een goed idee.”