Na een uitgebreide fitnesstest heeft Sergio Pérez van de FIA-doktoren toestemming gekregen om dit weekend te rijden in Montréal.

Pérez crashte hevig tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco en moest die race vanuit het ziekenhuis bekijken. De Sauber-coureur heeft echter geen blijvende verwondingen overgehouden aan het ongeluk en kan dit weekend gewoon meedoen in Canada. 

“Alles is in orde”, benadrukt Pérez. “Het medische team van de FIA heeft al mijn botten, mijn reactiesnelheid en mijn geheugen getest en ik heb groen licht gekregen om te racen.”

De Mexicaan had ook niet anders verwacht. “Ik heb altijd een positief gevoel gehad”, zegt hij. “Er was geen sprake van lichamelijk letsel. Het was alleen een kwestie van tijd, en die was er voldoende om te herstellen.” 

Pérez had zelfs nog tijd over om een paar dagen thuis in Mexico door te brengen. “Dat was erg lekker. Afgelopen maandag en dinsdag heb ik veel gekart, want na een zware crash is het altijd goed om snel weer achter het stuur te kruipen. Deze race is het dichtst bij mijn thuisland, dus dat maakt het extra speciaal.”