*

Pérez: ‘We verdienden de punten in Brazilië niet’

Laurens Stade

Laurens Stade

21 november 2019 14:30

Pérez: ‘We verdienden de punten in Brazilië niet’
Motorsport Images

Racing Point-coureur Sergio Pérez zegt dat het team de twee punten bij de Braziliaanse Grand Prix niet verdiend heeft. De Mexicaan zegt dat het team het hele weekend snelheid tekort kwam.

Sergio Pérez kwam in de kwalificatie niet verder dan de vijftiende startplaats maar in de race eindigde de Mexicaan op de negende plaats. Teamgenoot Lance Stroll viel in de slotfase uit vanwege een kapotte voorwielophanging. Door het incident tussen de beide Ferrari’s kwam Pérez alsnog in de punten terecht en dankzij de spin van Alexander Albon, die een tik kreeg van Lewis Hamilton, kwam het zelfs tot twee punten voor de Mexicaan. Pérez geeft toe dat het team te langzaam was om deze punten te verdienen.

”Het was een chaotische race”, zegt Pérez tegen Racefans.net. ”We moesten sterk zijn hier maar we waren gewoon niet goed genoeg. We hadden gewoon totaal geen topsnelheid. We konden niet vechten en werden makkelijk ingehaald en we konden zelf niet makkelijk inhalen. Het was een teleurstellende race. We hebben twee punten maar die verdienen we niet omdat we het hele weekend geen snelheid hadden”, aldus Pérez.

Met nog één race te gaan staat Racing Point zevende in het constructeurskampioenschap. Het team staat op 67 punten en heeft daarmee een voorsprong van tien punten op Alfa Romeo. Het gat naar Toro Rosso lijkt met zestien punten niet meer te overbruggen.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Pérez racing point