In de rubriek ‘Peters mooiste plaatje’ selecteren we in de zomerperiode de beste foto’s van huisfotograaf Peter van EgmondAl meer dan 25 jaar reist hij het F1-circus achterna en in al die jaren heeft hij een schat aan archiefmateriaal opgebouwd. In aanloop naar de Dutch GP een selectie van de mooiste kiekjes uit Zandvoort. Vandaag: een riskante foto met George Russell.

George Russell, uitkomen pitstraat. Ik was heel nieuwsgierig naar dit punt,” vertelt Van Egmond. “De pitstraat is in de nieuwe situatie verlengd. Ik heb zo vaak aan de binnenkant van de Tarzanbocht gestaan, omdat het een heerlijke plek is om te fotograferen. Vorig jaar wilde ik de betonnen muur bij uitrijden pitstraat en de Tarzan met eigen ogen zien en op foto hebben. Gewoon, omdat ik wilde weten hoe dat nu is. Er staan nu allemaal hekken. Maar ik dacht: wat voor kwaad kan het daar foto’s te maken? Nadat er vier auto’s voorbij waren gereden, kwam er al een marshal op me af. Kennelijk hadden ze me op camera gezien en vonden ze het toch gevaarlijk. Ik werd vriendelijk verzocht op te krassen. Maar ik had de foto wel.”

Bekijk hier de andere delen van Peters mooiste plaatje.

De speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine vind je nu in de winkel of in je brievenbus! Bestellen kan ook online en dan heb je jouw exemplaar, met gratis bezorging in heel Nederland, nog voor de Grand Prix binnen! In deze editie vind je alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, van mooie interviews tot achtergronden en nuttige informatie. Zoals:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!