Het hing al weken in de lucht, maar nu Caterham officieel heeft bevestigd dat Jarno Trulli wordt vervangen door Vitaly Petrov, kan de Rus zelf ook opgelucht ademhalen.

 

“Het was een lange winter”, zegt Petrov tegen Autosport. “Het is moeilijk als je niet weet waar je toekomst ligt. Maar nu is er eindelijk een beslissing genomen en kan ik aan de slag bij Caterham.”

 

De onderhandelingen konden niet op tijd worden afgerond voor de eerste wintertest in Jerez, waardoor Petrov pas in Barcelina zijn eerste meters kan afleggen in de Caterham CT-01. “Het is nooit prettig om een test te missen, maar ik ben blij dat ik in ieder geval de tweede test kan doen”, aldus de Rus.

 

Petrov ziet Caterham niet als een stap terug na twee jaar bij Renault. “Dit is een fantastische kans voor mij”, zegt hij. “Het team heeft veel potentieel. Het gat naar de gevestigde orde is steeds kleiner geworden. We kunnen ons samen verbeteren. Je ziet de wil om te slagen in de ogen van de medewerkers. Er wordt keihard gewerkt om dit jaar punten te scoren.”