Vitaly Petrov is goed begonnen aan het raceweekend in Brazilië. Oké, in de eerste vrije training versloeg Giedo van der Garde hem, maar in de laatste sessie van vandaag bleef de Rus in de buurt van Jean-Éric Vergne.

“We hebben in beide sessies veel vooruitgang geboekt”, aldus Petrov. “Ik ben redelijk tevreden met de uitkomst. Vanochtend reden we zowel met de nieuwe banden als de harde band waarmee we dit weekend gaan racen. We hebben aan beide rubbertypes veel informatie overgehouden.”

De Rus vervolgt: “we hebben vandaag ook meerdere aerodynamische afstellingen uitgeprobeerd en daarbij hebben we vooral rekening gehouden met het waarschijnlijke noodweer op zondag. Vanmiddag hebben we de puntjes op de i van de afstelling gezet en reed ik lange en korte runs. We moeten nog even aan de slag om het maximale uit de harde band te halen maar de auto voelde al goed aan. Ze slijten in ieder geval stukken meer dan in Austin dus bij normaal weer kunnen we twee of drie stops verwachten.”

Heikki Kovalainen stond in de eerste sessie zijn auto af aan Van der Garde. “Daarom wilden we ’s middags zo veel mogelijk meters maken. We hebben ons programma afgewerkt en concentreerden ons op de banden en de afstelling met verschillende hoeveelheden brandstof aan boord. Het ging denk ik wel goed.”