Vitaly Petrov heeft de hoop om ook volgend jaar weer Formule 1 te rijden nog niet opgegeven, ondanks dat zijn manager eerder nog stelde dat de kans klein is dat hij daar genoeg geld voor bij elkaar kan brengen.

Petrovs manager Oksana Kossatchenko gaf in september ten overstaan van de Russische pers te verstaan dat er snel meer geld uit Petrovs thuisland richting de coureur moet stromen, aangezien Petrovs tijd in de Formule 1 anders na dit jaar wel eens ten einde zou kunnen komen.

Kossatchenko gaf daarbij verder aan dat ze de onderhandelingen die ze met ‘meerdere teams’ voerde had stilgezet, aangezien het geen zin heeft om verder te praten als Petrov toch geen geld heeft voor een zitje. “Als er geen geld is, kan Vitaly immers ook niet rijden.”

In gesprek met Autosport heeft Petrov zelf nu echter aangegeven dat hij en Kossatchenko in ieder geval nog wél met zijn huidige werkgever Caterham in gesprek zijn. “Het team is tevreden over me en wil me graag houden, dus mijn management en het team zijn met elkaar in onderhandeling.”

“Een langer verblijf behoort dus tot de mogelijkheden, al moeten wij dan wel wat zakelijke deals zien te sluiten”, beklemtoont de Rus, die volgens informatie van Autosport een optie in zijn contract kan lichten die hem recht geeft op een zitje voor 2013, mits hij voor een bepaalde termijn over genoeg sponsorbudget beschikt.

In het interview met de Britse publicatie geeft Petrov echter toe dat het bij elkaar verzamelen van een toereikende sponsorbijdrage niet eenvoudig voor hem is. “Er zijn een paar coureurs – uit bijvoorbeeld Spanje of Mexico – die één hele grote geldschieter achter zich hebben staan die ze bij een team binnen kan brengen, maar ik bevind me niet in een dergelijke situatie.”

“Mijn management en ik hebben meer tijd nodig om genoeg losse sponsoren te vinden, wat ook verklaart waarom we in het verleden in tijdnood zijn geraakt tijdens het zoeken naar een stoeltje”, legt Petrov uit.

“We zijn dit jaar dan ook eerder begonnen met onderhandelen, aangezien we hopen dit keer eerder duidelijkheid te hebben dan in voorgaande jaren”, besluit Petrov, die de uitspraken van zijn manager verder heeft gerelativeerd door te stellen dat zij deze alleen heeft gedaan om de boel op scherp te zetten en de onderhandelingen met potentiële sponsoren te versnellen.