Tot zijn grote genoegen zal Vitaly Petrov tijdens het World Series by Renault-evenement in Moskou een demonstratie verzorgen in een Formule 1-auto van Caterham.

Naast zijn demorun in de Caterham F1 op het nieuwe circuit in Volokolamsk, nabij Moskou, neemt Petrov ook een aantal prijswinnaars mee in een Renault Megane RS over de omloop. “Ieder bezoek aan Rusland leeft veel positieve emoties op”, zegt Petrov. “En helemaal bij evenementen waar veel fans op af komen. Ik wil hen dan ook iets geven om nooit te vergeten.”

Petrov was eerder al van de partij tijdens Bavaria City Racing in Moskou. De komst van de World Series noemt hij een goede zaak voor zijn land. “Dit is belangrijk voor de fans”, zegt de Rus. “Een Grand Prix bezoeken is niet voor iedereen weggelegd en de televisiebeelden geven niet de complete sfeer van de Formule 1 weer. Deze demoruns brengen ze dichter bij de sport.”

Naast Caterham verzorgt ook Red Bull een demonstratie tijdens het evenement. De Nederlander Robin Frijns mag als leider in het Formule Renault 3.5-kampioenschap achter het stuur kruipen van de RB6 waarmee Vettel in 2010 kampioen werd. Frijns deelt de leiding met Sam Bird, maar die kwam als Mercedes-testrijder niet in aanmerking voor de demorun.