Vitaly Petrov concentreert zich volledig op het leren kennen van zijn nieuwe team Caterham. Hij zegt niet bezig te zijn met de concurrentie.

 

“Ik wil mezelf geen doelen opleggen of teams aanwijzen die we willen verslaan”, zegt Petrov. “Het belangrijkste is dat we voor onszelf vaststellen wat we willen bereiken. Ik wil het team vooruit helpen.”

 

“Dat gaat beetje voor beetje”, vervolgt de Rus. “Er komt een nieuwe fabriek, er zijn meer medewerkers, dus het gaat de goede kant op met het team. We moeten geen overhaaste beslissingen nemen om zo snel mogelijk punten te scoren, maar op dezelfde voet verder gaan. Door continu hard te werken, kunnen we het gat naar de top verkleinen.”

 

Tijdens zijn eerste dag in de Caterham CT-01 was Petrov nog niet helemaal gelukkig met zijn zitpositie. “Maar dat is normaal bij een nieuwe auto”, zegt hij. “Ik heb wel gemerkt dat de auto zich anders gedraagt dan ik gewend ben. Ik was altijd vrij agressief, maar deze auto leent zich meer voor souplesse. Ik zal mijn rijstijl dus moeten bijstellen.”