Vitaly Petrov beseft dat het zeer onwaarschijnlijk is dat hij net als vorig jaar op het podium zal eindigen in Australië, maar ziet veel potentieel bij zijn nieuwe werkgever Caterham.

 

Petrov kreeg in december van Renault te horen dat hij definitief op zoek moest naar een nieuwe werkgever. Zijn manager opende direct de gesprekken met diverse teams, maar het duurde tot na de eerste wintertest voordat een oplossing werd gevonden. Caterham verkoos Petrov boven Jarno Trulli.

 

“Waarom ze dat hebben gedaan, moet je het team vragen”, zegt Petrov in gesprek met Formula1.com. “Maar ik heb de afgelopen twee jaar veel progressie geboekt. Ik denk dat het team mij ziet als iemand met wie ze kunnen groeien en die ze kan helpen de auto te ontwikkelen. Ik heb bijvoorbeeld al ervaring met KERS en ik kan mijn ervaring bij een groter team gebruiken om Caterham vooruit te helpen.”

 

Omdat de deal pas laat rond kwam, moest Petrov de eerste wintertest in Jerez missen. Maar tijdens de twee testsessies in Barcelona had Petrov voldoende tijd om te wennen aan zijn nieuwe werkomgeving.

 

“Afgezien van de Renault-motor is het een compleet andere auto”, zegt hij. “Alles voelt anders aan. Ik zal mijn rijstijl moeten aanpassen om er het maximale uit te halen. Ik moet waarschijnlijk minder agressief zijn. Maar de auto lijkt betrouwbaar te zijn en we zaten nooit ver van de rest van het veld.”