Charles Pic heeft toegegeven dat zijn toekomst bij het team van Caterham onzeker is. “Bij Caterham blijven zou logisch zijn, maar niets is zeker.”

Komende zaterdag, 23 november, is het precies een jaar geleden dat Caterham aankondigde dat Pic ‘een meerjarig contract’ bij het team had getekend. Ondanks dat is het volgens de Franse coureur, die in 2012 nog voor Caterhams rivaal Marussia reed, niet uitgesloten dat zijn termijn bij Caterham er na één jaar al opzit.

“Het zou voor mij logisch zijn om in 2014 bij Caterham te blijven, maar niets is zeker”, erkent Pic, die zich er niet al te druk om maakt dat zijn Formule 1-loopbaan na slechts twee jaar wel eens tot een voortijdig einde kan komen: “Dat is iets wat elk jaar speelt, dus in die zin is er weinig aan mijn situatie veranderd. Ik denk bovendien dat er nog veel stoeltjes te vergeven zijn, dus we zien wel hoe het uitpakt.”

Pic belooft verder komend weekend zijn uiterste best te doen voor Caterham, ondanks dat hij zich hardop afvraagt of het in zijn voor- of nadeel zou zijn als hij en teamgenoot Giedo van der Garde erin slagen namens Caterham de tiende plek bij de constructeurs af te pakken van Marussia. “Ik weet niet of dat mijn situatie zou helpen, maar het is de doelstelling van het team en we gaan proberen die te behalen.”

Kandidaten
Behalve Pic aast ook zijn huidige teamgenoot Giedo van der Garde op een tweede jaar bij Caterham. Het huidige duo heeft in de tijdelijk aan Lotus uitgeleende testrijder Heikki Kovalainen echter een geduchte concurrent voor een racezitje bij het Engels-Maleisische team.

Volgens de BBC zou ook GP2-coureur Marcus Ericsson daarnaast een kandidaat zijn, terwijl het verder geen geheim is dat er wel meer coureurs met geld zijn die interessante opties zijn voor achterhoedeteams als Caterham en Marussia.