Volgens de Franse krant L’Equipe heeft Charles Pic een racezitje voor volgend jaar op zak bij het team van Virgin. Pic zou aldaar de vervanger worden van de Belg Jérôme d’Ambrosio.

Hoewel Virgin nog niet op het bericht heeft gereageerd, weet L’Equipe met zekerheid te melden dat het in Pic volgend jaar weer een landgenoot op de grid heeft staan.

Pic, die dit seizoen in de GP2 de teamgenoot van Giedo van der Garde was bij Barwa Addax en als vierde in dat kampioenschap eindigde, wordt al langere tijd met Virgin in verband gebracht.

De 21-jarige Fransman schijnt behalve op zijn GP2-resultaten ook op aardig wat sponsorgeld kunnen bogen. Naar verluidt heeft hij in ieder geval meer te besteden dan d’Ambrosio, die dus het kind van de rekening wordt als de berichten over Pics contract met Virgin kloppen.

D’Ambrosio’s teamgenoot Timo Glock ligt immers tot en met 2014 vast bij Virgin, terwijl d’Ambrosio’s deal aan het eind van het jaar afloopt.

Behalve voor d’Ambrosio, is Pics mogelijke aanstelling ook slecht nieuws voor Van der Garde, aangezien ook hij in onderhandeling is met Virgin.

Op Twitter zei Van der Garde gisteren nog het volgende over zijn zoektocht naar een stoeltje: “We zijn er druk mee bezig zijn en doen onze uiterste best het voor elkaar te krijgen. Het worden interessante tijden.”