Charles Pic is vastbesloten komend jaar bij Marussia te bewijzen dat hij Formule 1-waardig is. De jonge Fransman denkt zelfs bij het achterhoede team zijn mogelijkheden te kunnen etaleren.

 

In gesprek met Autosport laat de 21-jarige Pic – vorig jaar vierde in de GP2, vlak voor zijn teamgenoot Giedo van der Garde – optekenen dat het al heel wat is om de Formule 1 überhaupt te bereiken. “Ik zeg niet dat ik mezelf al bewezen heb, maar als Formule 1-teams naar je vragen, dan zegt dat wel wat”, vindt hij.

 

“Natuurlijk moet je daarna, als je daadwerkelijk in de Formule 1 rijdt, nog wel bewijzen dat je het ook verdient om er te blijven”, weet Pic, wiens voorgangers bij Marussia/Virgin – Lucas di Grassi en Jérôme d’Ambrosio – allebei na één jaar hun racezitje kwijtraakten.

 

Om te voorkomen dat hem aan het eind van 2012 eenzelfde lot wacht, weet Pic wat hem te doen staat: “Ik moet op gelijke voet komen te staan met mijn teamgenoot Timo Glock, want hij is een goede coureur met veel ervaring. Als ik hem kan evenaren, dan is dat bewijs dat ik me snel heb aangepast, hetgeen in de Formule 1 van essentieel belang is.”

 

Dat instappen bij een achterhoedeteam als Marussia lastig kan zijn, daar heeft Pic geen boodschap aan. “Je kunt bij elk team en in elke auto laten zien wat je allemaal kan”, stelt hij. “De Formule 1 is een ingewikkelde wereld en je krijgt als coureur met heel veel verschillende factoren te maken, maar ik geloof dat er ook altijd wel een mogelijkheid is om te bewijzen dat je er thuishoort.”