Charles Pic heeft bij voorbaat een drive through penalty opgelegd gekregen voor de race van morgen. De Fransman moet deze straf inlossen voor een in de kwalificatie begaan vergrijp.

De Caterham-coureur heeft de straf opgelegd gekregen omdat hij in Q1 de baan op ging terwijl het licht in de pitstraat op rood stond vanwege de rode vlag-situatie die werd veroorzaakt door de brandende Toro Rosso van Jean-Éric Vergne.

Dat de straf zo zwaar uitvalt, komt omdat Pic zich voor het tweede weekend op rij schuldig heeft gemaakt aan het uitrijden van de pits op een moment dat dat niet mocht.

Voor Pic was een straf voor in de race sowieso de enige logische optie, aangezien hij voor de kwalificatie al met een eerdere – in Zuid-Korea opgelopen – gridstraf aan zijn broek inging en dus sowieso al plaatsen op de grid moet inleveren voor morgen. De wedstrijdleiding had dan ook weinig andere keus dan Pic de eerste coureur in de geschiedenis van de sport te maken die nog voor een race al een drive through opgelegd heeft gekregen.