Volgens berichten in de Franse pers is Charles Pic dichtbij een overstap naar het team van Caterham, waar Vitaly Petrov naar verwachting het kind van de rekening zal worden.

De reden dat wordt verwacht dat Petrov zijn stoeltje bij Caterham kwijtraakt heeft niet met zijn prestaties te maken, maar met zijn sponsorbijdrage, want die zal volgend seizoen vermoedelijk een stuk lager zijn dan dit jaar.

“We ontvangen geen assistentie meer van de Russische staat, dus dat maakt het een stuk lastiger om sponsorgeld te vinden”, erkende zijn manager Oksana Kossatchenko onlangs al in gesprek met media uit Petrovs thuisland.

Pic daarentegen beschikt over genoeg geld en – zo weet de Franse pers te berichten – zijn komst zou verder gesteund worden door Caterhams nieuwe partner en geldschieter EADS, een grotendeels Frans luchtvaartconcern dat deels eigendom is van de Lagardère-groep, waar de familie Pic weer belangen in heeft.

Pic is overigens niet de enige coureur die met een stoeltje bij Caterham in verband wordt gebracht, want ook Bruno Senna en Jaime Alguersuari zijn in beeld, zo meldt Autosport.

Van Senna is bekend dat hij over een meer dan aardig sponsorportfolio beschikt, terwijl de voormalige Toro Rosso-coureur en huidige Pirelli-testrijder Alguersuari tijdens zijn jaar aan de zijlijn ook aardig wat geldschieters achter zich zou hebben weten te scharen.

Het aanblijven van Heikki Kovalainen bij Caterham is trouwens ook niet zeker, dus mogelijk komen er zelfs twee plekjes vrij bij het tegenwoordig in Leafield gevestigde team.

Of Kovalainen blijft is – in tegenstelling tot in het geval van Petrov – echter afhankelijk van of hij zelf wil blijven of niet. Teambaas Tony Fernandes wil de Fin namelijk ‘heel, heel graag bij het team houden’, maar Kovalainen zelf dubt nog over of hij dat wel wil.

Kovalainen is namelijk teleurgesteld door het gebrek aan progressie van Caterham en heeft zijn managementbureau dan ook aan het werk gezet om te kijken of er interesse is van andere teams. Contractverlenging bij Caterham is aan de andere kant echter ook niet uitgesloten, aangezien Kovalainen bereid is te blijven als Caterhams plannen voor 2013 er goed uitzien.

Om die reden heeft Kovalainens manager de onderhandelingen met Fernandes en Caterham afgelopen week dan ook geopend, en volgens Fernandes verlopen die gesprekken voorspoedig. “Ik kan gelukkig mededelen dat de onderhandelingen goed gaan en ik hoop dan ook ergens in de komende weken met goed nieuws naar buiten te kunnen treden”, zegt hij tegen Autosport.