Charles Pic is in de wolken met hoe zijn kwalificatie verlopen is. De Fransman slaagde er namelijk in teamgenoot Timo Glock, een Caterham en de beide HRTs achter zich te houden.

“Ik ben echt heel erg blij met mijn kwalificatie en het resultaat”, vertelt een opgetogen Pic. “De auto was goed, de balans nagenoeg perfect, en als ik niet een beetje tijd had verloren in de tweede sector, dan had ik Heikki Kovalainen ook nog gepakt”, meent Pic, die zich uiteindelijk net achter Kovalainen op de twintigste plaats kwalificeerde.

“Ik kan echter niet anders dan gelukkig zijn met mijn rondje, want dit was mijn beste kwalificatie van het jaar”, jubelt de Marussia-coureur, die zijn beste kwalificatieresultaat van het seizoen tevens geëvenaard heeft.

Hoewel Glock verslagen werd door zijn teamgenoot, is hij na afloop toch nog redelijk positief. “Het was geen slechte dag, ook al is het uiteindelijke resultaat er jammer genoeg niet naar.”

“Op het moment dat het erom ging, ontbrak het me namelijk opeens aan grip. Tot dan aan toe kon ik echter met de Caterhams vechten, dus het is spijtig dat het slecht afliep, maar als we vanavond ons werk goed doen dan kunnen we misschien nog iets extra’s vinden.”