Caterham-coureur Charles Pic vindt dat zijn team zich op haar eigen werk moet blijven concentreren om de Caterham CT03 sneller te maken en niet al in gedachten de strijd moet aanbinden met andere teams, nu een eerste lading aan updates succesvol is gebleken.

Caterham, waar behalve Pic ook onze landgenoot Giedo van der Garde voor uitkomt, begon het jaar met een auto die in essentie hetzelfde was als zijn voorganger, met als gevolg dat de renstal werd ingehaald door rivaal Marussia – dat wel een volledig nieuwe auto had geconstrueerd – en gedurende de eerste drie races de rode lantaarndrager was.

Voor de vierde race, die van Bahrein van twee weken geleden, had Caterham de bolide van Pic echter uitgerust met enkele updates, en die betaalden zich gelijk uit: de Fransman was met zijn geüpgrade CT03 niet alleen een stuk sneller dan Van der Garde in zijn oude bolide, maar wist zowel in de kwalificatie als de race ook de beide Marussia’s achter zich te houden.

In gesprek met Autosport benadrukt Pic nu echter dat het zaak is voor Caterham om het hoofd daardoor niet op hol te laten brengen en benadrukt hij dat het team zich niet gelijk blind moet staren op haar volgende missie om het gat naar het middenveld te verkleinen.

“De gevestigde teams hebben nog altijd een aanzienlijke voorsprong op ons en we kunnen voorlopig toch nog niet met ze vechten, dus ik denk niet dat we te snel te veel moeten willen”, stelt Pic. “We moeten ons gewoon op onze eigen werkzaamheden en auto concentreren.”

“We moeten goed zien te doorgronden wat we precies doen, zodat we van elke stap die we vooruit zetten weten hoe dat komt en we zodoende van race tot race progressie kunnen blijven maken”, beklemtoont Pic.

Pic verklapt verder nog dat de updates die Caterham voor Barcelona in de pijplijn heeft zitten de CT03 wederom een halve seconde sneller kunnen maken. “Ieder team komt echter met upgrades naar Barcelona”, zo houdt hij nog wel een slag om de arm. “Ik twijfel er niet aan dat we weer terrein zullen goedmaken, maar hoeveel dat is, is afhankelijk van hoeveel meer dan de andere teams wij weten te brengen.”