*

Pic: ‘Ontslag bij Caterham kwam onverwacht’

Daan de Geus

Daan de Geus

26 februari 2014 10:20

Pic: ‘Ontslag bij Caterham kwam onverwacht’
Sutton Images

Voor Charles Pic kwam zijn ontslag bij Caterham als een grote verrassing, maar de Fransman prijst zich gelukkig dat hij ondanks Caterhams ‘late beslissing’ nog bij Lotus terecht kon als derde man.

“Het kwam als een verrassing, ja”, antwoordt Pic in interview met het Franse F1i of hij overrompeld werd door Caterhams beslissing niet met hem verder te gaan in 2014.

“Ik had nog een doorlopend contract en Caterham nam haar beslissing pas heel laat, dus het was ook heel moeilijk om daarna nog iets te vinden”, erkent Pic. “Ik ben echter heel blij dat ik nu bij Lotus terecht ben gekomen”, zegt de nieuwe derde man van het team uit Enstone.

“Het was namelijk belangrijk om een rol als test- en reserverijder te vinden die echte mogelijkheden biedt, en dat was het geval bij Lotus, wat ook nog eens een geweldig team is”, verklaart Pic.

“Hoewel ik geen aantallen kan noemen, ben ik er bij Lotus zeker van dat ik een flink aantal vrijdagtrainingen mag rijden en daarnaast ook tijdens reguliere testsessies in actie zal komen. Ik denk dan ook dat dit een goede oplossing voor me is.”

De 24-jarige Pic, die voor hij in 2013 voor Caterham racete in 2012 voor Marussia uitkwam, hoopt voor 2015 uiteraard weer een racezitje te bemachtigen. “Dat is natuurlijk het doel, maar alles op z’n tijd. Ik denk dat we ons pas rond de zomer op 2015 gaan richten”, besluit hij.

Lees meer over

Caterham Lotus Pic

Gerelateerd