De Fransman Charles Pic kijkt met een goed gevoel terug op de kwalificatie in Korea. Hij bleef zijn ervaren teamgenoot Timo Glock voor en de Duitser was dan ook beduidend minder positief.

“Het was een geweldige kwalificatie voor mij”, laat Pic de pers weten. “Tijdens mijn eerste run op de zachte banden had ik last van verkeer, waardoor ik temperatuur in de banden verloor. Op de superzachte banden reed ik echter wel een goede ronde, hoewel ik in de eerste sector nog wat tijd verloor. De middelste sector ging daarentegen erg goed.”

“Ik ga met een positief gevoel de race van morgen in. We hebben twee sets van de superzachte banden bespaard en we moeten nu kijken hoe we ons nog kunnen verbeteren. Ik voel me erg thuis op dit circuit en hoewel ik achteraan moet starten vanwege de motorwissel, zullen we ons richten op het aanhaken bij onze naaste concurrenten.”

Timo Glock spreekt na afloop van kwalificatie over een moeilijk weekend tot dusver: “Deze middag leek er wat verbetering te zijn, omdat de auto makkelijker te besturen was. Mijn run op de zachte band was redelijk oké, maar op de superzachte variant ging ik in de fout bij het uitkomen van bocht tien. Het is jammer dat ik daar tijd verloor, maar het is goed om te weten dat de auto alsmaar beter wordt.”