Charles Pic wil in de derde vrije training graag wat meer tijd besteden aan de banden, maar vooralsnog is de Fransman erg te spreken over het nieuwe Pirelli-rubber.

“In de eerste sessie werkten we een relatief normaal programma af met de medium band”, aldus de teamgenoot van Giedo van der Garde. “We moeten alleen nog wel aan de slag om het rubber optimaal te laten presteren. Daar gaan we vanavond en in de derde sessie naar kijken. Ik werkte in de tweede sessie een aantal lange runs af voordat ik overstapte op het superzachte rubber en de slijtage viel mij alles mee. Vooral tijdens lange runs. Mijn tijden waren constant.”

“Nu is het zaak om de mediums net zo goed te laten presteren. Als dat lukt, staan we er goed zondag goed voor. Het was dus een prima eerste dag. We moeten nog wel hard werken om te staan waar we willen staan. Vandaag bracht niet veel verrassingen”, aldus Pic, die vandaag de raceafstand van 58 ronden reed en in de middagtraining op een halve seconde van Jules Bianchi op de twintigste plaats eindigde.