Charles Pic verlaat het Buddh International Circuit met opgeheven hoofd. Na een matige kwalificatie rijdt hij op zondag een sterke race, die hem voor teamgenoot Timo Glock brengt.

“Het was een geweldige race voor mij, zeker na de teleurstelling van gisteren”, juicht Pic. “Gisteren konden we onze ware snelheid niet laten zien, maar vandaag wel en dat stemt mij zeer tevreden. Ik won bij de start maar liefst vijf plaatsen, waardoor ik voor Vitaly Petrov kwam te rijden. Dat duurde niet lang, omdat hij gebruik kon maken van zijn DRS-systeem.”

De rest van de race wist de Fransman in het spoor te blijven van de beide Caterhams. “Het is jammer dat ik tegen het einde van de race zo veel blauwe vlaggen tegenkwam. Hierdoor kwamen we tijd tekort om te laten zien dat we ze ook nog eens daadwerkelijk konden verslaan.”

Teamgenoot Timo Glock spreekt na afloop van een ‘vreemde race’: “Ik zat er niet goed bij in de eerste bocht, waardoor ik plaatsen verloor aan de HRT’s. Even later zat ik zo lang vast achter Vitaly Petrov dat alle anderen al aan de horizon waren verdwenen. Maar het ontbrak onze auto ook gewoon aan snelheid. Wat dat betreft voelde de auto op vrijdag een stuk beter aan. Vandaag had ik ook last van vibraties bij mijn rechtervoorwiel. En als dan met nog 25 ronden te gaan de blauwe vlaggen voordurend worden gezwaaid, kun je niets meer goedmaken.”