Charles Pic kan teruglijken op een geslaagd weekend. De Fransman versloeg teamgenoot Timo Glock zowel in de kwalificatie als in de race.

Daarnaast was Pic het merendeel van de race in gevecht met Caterham-coureur Vitaly Petrov. Knap want de Marussia-coureur had geen al te beste start. Maar Pic herstelde zich snel en maakte het al snel Petrov lastig.

“Ik ben erg blij om de eerste seizoenshelft zo te eindigen en op de doelen te bereiken die ik voor me zelf gesteld heb”, blikt Pic terug. “De race begon niet zo goed voor me. Daar moeten we naar kijken en voor Spa proberen op te lossen, want het is een factor dat ons anders vooruit kan helpen in de race.”

“Daarna was de racesnelheid goed”, legt hij uit. “Ik ben blij dat het nu ook duidelijk te zien is in vergelijking met de Caterhams dat we een grote stap gemaakt hebben. Daardoor had ik ook een lang en leuk gevecht met Petrov.”

Glock was minder fortuinlijk op de Hungaroring. Een spin in ronde drie zorgde ervoor dat hij achter de HRT’s terecht kwam. En het duurde lang voor hij ze voorbij was, waardoor hij uiteindelijk achter Pic eindigde als 21ste.

“Opnieuw een race om snel te vergeten, net als Hockenheim”, sprak Glock somber. “Ik had totaal geen snelheid en balans. De eerste twee ronden was ik nog wel snel, maar daarna ervoer ik veel onstabiliteit aan de achterkant van de wagen. Bij het aanremmen verloor ik de auto plotseling, waardoor ik spinde en achter de HRT’s terecht kwam. Ik had zo veel problemen met de balans – ik heb geen idee hoe dat kan.”