*

Pirelli belooft kleurrijk 2012

Eelco den Boer

Eelco den Boer

25 januari 2012 11:11

Pirelli belooft kleurrijk 2012
Formule1

De verschillende compounds van Pirelli zijn dit jaar eenvoudiger te herkennen. De Italiaanse bandenleverancier vergroot de gekleurde letters en strepen aan de zijkant van de banden.

 

Voor de slicks blijven de kleuren gelijk. Rood voor superzacht, geel voor zacht, wit voor medium en zilver voor hard. Het zilver is wel donkerder gemaakt om het contrast met de witte mediums te vergroten.

 

Volgens Pirelli-directeur Marco Tronchetti Provera zijn de verschillen tussen de compunds kleiner dan vorig jaar. “Deze veranderingen bieden meer kansen voor inhaalacties en helpen het spektakel te vergroten”, aldus de Italiaan. “De banden zijn iets zachter, wat voor meer snelheid en show moet zorgen.”

 

Het regenrubber van Pirelli ondergaat eveneens een metamorfose. De intermediates krijgen een groene markering en de regenbanden zijn te herkennen aan de blauwe logo’s. Ze hebben bovendien niet langer dezelfde typeaanduiding als de slicks, P-Zero, maar gaan voortaan als Cinturato door het leven – een verwijzing naar de banden waarmee Pirelli in de jaren vijftig definitief zijn naam vestigde.

 

Om de toeschouwers nog meer van dienst te zijn, is Pirelli in gesprek met het televisieteam van Formula One Management om meer informatie over de banden weer te geven op het scherm. Het gaat dan niet alleen om welk type wordt gebruikt, maar ook hoeveel ronden er al op het rubber is gereden.  

Lees meer over

Banden Hembery Pirelli